Elektrisk atmosfære ved Hadsten Gade Grand Prix 2023

Borgmesteren med Mads og Mattias

I går aftes samledes over 550 entusiastiske tilskuere ved vores egen Grand Prix-zone i Hadsten. Med høj stemning, solens sidste stråler og et hæsblæsende gadecykelløb blev aftenen intet mindre end uforglemmelig.

Vi havde fornøjelsen af at tale med Favrskovs borgmester, Lars Storgaard, som udover at være en stor støtte til arrangementet også bød velkommen til mange gæster. “Dette event bringer vores lokalsamfund tættere sammen, mens det også skaber en fantastisk platform for at fremvise, hvad vores kommune har at byde på. Den skønne atmosfære og det herlige vejr er bare prikken over i’et,” udtrykte en begejstret Lars Storgaard.

Borgmesteren fik æren af at starte løbet og deltage i en samtale med nogle af de deltagende cykelryttere. I vores Grand Prix-zone var der stor aktivitet, da ryttere tog sig tid til at tage fotos, skrive autografer og tale med medierne, der var kommet fra både nær og fjern.

Favrskovs borgmester, Lars Storgaard, var meget tilfreds med løbet.
Billedkredit: Byens Nyt

Sprinttalentet Alexander Salby delte sin begejstring: “Det er en utrolig ære at repræsentere Danmark. Selvom terrænet her i Hadsten måske ikke er min stærke side, vil jeg yde mit bedste for at gøre indtryk.”

Magnus Bak Klaris, sølvvinder fra DM og repræsentant for Restaurant Suri Carl Ras, havde øjne for førsteklassen. “Det er en udfordrende rute her i Hadsten, men med så mange dygtige cykelryttere skal man virkelig vise sig frem for at nå til finalen.”

Med hans nylige præstationer og placering som nr. 5 på UCI’s rangliste blev Mads Pedersen spurgt om sin vurdering af sæsonen. Hans korte, men søde svar var “Godkendt!”, hvilket fik tilskuerne til at bryde ud i latter. Mattias Skjelmose, derimod, var stolt over sin titel som Danmarksmester og beskrev det som sin sæsons højdepunkt.

For Mads P. og Skjelmose var det ikke svært at finde motivationen til gadecykelløbet. Mads P. udtalte: “Selvom vi lige er kommet fra Touren, er dette gadecykelløb her i Hadsten en af de hårdeste. Det er en fantastisk stemning, og de danske cykelryttere er virkelig i topform.”

Hadstens lokale helt, Jeppe Aaskov Pallesen, som nu cykler for det polske team Mazowsze Serce Polski, var opsat på at gøre et stort indtryk. “Jeg har altid elsket at deltage i dette gadecykelløb i Hadsten, og med tre tidligere podieplaceringer bag mig, er jeg fast besluttet på at prøve at gentage sidste års sejr,” udtalte han.

Christian Moberg, sportsdirektør fra Team Coloquick og TV2s cykelkommentator, delte nogle sjove øjeblikke fra hans tid i kommentatorboksen og beskrev løbet i Hadsten som en fremragende opvarmning til Danmark Rundt.

Efter alle forberedelserne og opvarmningerne blev løbet endelig skudt i gang. Det var tydeligt, at de ryttere, tilskuerne havde mødt i Grand Prix-zonen, også dominerede løbet. Mads Pedersen triumferede som vinder, efterfulgt af Skjelmose og Bak Klaris.

Mens løbet rasede, nød vores Fanzone-publikum en lækker middag fra MadXpressen og kvalitetsvin fra Skjold Burne. Peter Aschelund, ejer af Skjold Burne og en del af løbets bestyrelse, kommenterede: “Dette arrangement er så hjertevarmt. Det er utroligt at se glæden blandt folk og den store mængde tilskuere langs ruten.