En fantastisk genfødsel af #VerdensHårdesteGadeløb

Hadsten Gade Grand Prix - podiet 2022

Torsdag d. 11. august blev Hadsten Gade Grand Prix genfødt og hvilken aften det blev.
27 grader, høj sol, 600 gæster i fanzonen og tusindvis af tilskuere rundt på ruten og i Hadsten midtby, skabte en forrygende kulisse omkring gadeløbet der har været kørt siden 1993, men har været på stand-by i 2 år grundet Corona.

120 ryttere i de 2 løb, skabte en fantastisk omgange cykelløb for publikum og det sluttede som et eventyr med den helt lokale Jeppe Aaskov Pallesen vandt netop det løb, som i hans helt unge dage inspirerede ham til at blive cykelrytter, på den bakke han forcerede hver dag på vej til skole. Og så endda foran hovednavnet til løbet, eks-verdensmesteren og Tour de France etape vinderen Mads Pedersen. Det kunne næsten ikke være skrevet bedre af H.C. Andersen, fortæller løbsarrangøren.
“Jeg fik nævnt et par dage forinden, at drømmen måtte være hvis Jeppe og Mads kørte ud på de sidste omgange sammen og skulle afgøre løbet mod hinanden og det skete.
Det var en eventyrlig afslutning, hvor man også kunne se hvor meget det betød for Jeppe at vinde lige netop dette løb.
Det kommer måske ikke til at stå på de officielle sejrslister rundt omkring, men jeg tror at for Jeppe, var det her en af de største sejre han kommer til at få i karrieren, fordi det var her det hele også startede for ham og han kunne mærke de tusindvis af tilskuere heppe, huje og juble ham frem hele løbet igennem. Det var stort at opleve som løbsarrangør, man kan vel næsten lave en lille sammenligning med da Magnus Cort i Tour de France kørte alene op ad Cote de Koldingvej igennem et øredøvende menneskehav, sådan må Jeppe nærmest have følt det på vej op ad Søndergade de sidste omgange af løbet”
, fortæller Simon.

For at løbet kunne blive en realitet igen, ligger Simon ikke skjul på at det har krævet “blod, sved og tårer”, men også en enorm opbakning fra erhvervslivet, foreningslivet og borgerne i byen.
“Vi har oplevet en enorm opbakning til løbet i år fra alle leder og kanter. Erhvervslivet har virkelig bakket stærkt op og sammen med Favrskov Kommune gjort det muligt økonomisk at få tingene til at hænge sammen. Men også foreningslivet, som vi har samarbejdet rigtig meget med bl.a. Hammel Cykle Klub og Hadsten Kultur- & Idrætscenter, har været rigtig godt.
Og så har borgerne bare taget rigtig godt imod det i år. Ja, det er bøvlet i løbet af dagen, at vi lukker visse dele af ruten af tidligere og at ruten bliver lukket helt senere, men vi har kun oplevet positivitet og så er det fantastisk at gå op af Søndergade og se alle beboere på denne holde fest med venner, familier og lignende ude i haven og se cykelløb på første række og være med til at skabe en fed stemning omkring løbet. Så stor tak til dem for det”
, udtaler Simon.

Oveni alt det i og omkring løbet, så har løbsarrangørerne også været meget imponeret over den store medieomtale der har været af løbet i alle medier.
“Da vi sendte første pressemeddelelse ud, blev vi ringet op af velsagtens alle nationale medier, der skulle hører nærmere.
Henover de seneste uger har vi dagligt haft medier der har kontaktet os, såvel lokale, regionale som nationale om løbet og hvilke ryttere der nu kom og alt sådan.
På dagen var vi på Tv2, Tv2 Østjylland, de største cykelsites var forbi også og alle regionale og lokale medier har været med velsagtens hele vejen også.
Så det er et rigtig stærkt event at brande Hadsten og Favrskov på, må man sige”
, fortæller Simon.

Vender løbet så tilbage i 2023, vil mange så nok spørge, og her svarer løbsarrangørerne uden tøven, “JA!”.