Hammel Cykle Klub står igen i år for det tekniske ved Hadsten Gade Grand Prix

Hammel Cykle Klub står igen i år for det tekniske ved Hadsten Gade Grand Prix

Når Hadsten Gade Grand Prix løber af stablen i august, er det Hammel Cykle Klub, der endnu en gang står for alt det tekniske. Klubben har mange års erfaring med at afvikle cykelløb, og de er særligt dygtige til opsætning af bander og afspærringer.

Kim Knudsen, gadeløbsansvarlig i Hammel Cykle Klub, understreger vigtigheden af erfaring i denne rolle: “Dem der sætter ruten op, skal have kørt cykel før. Ellers kan sikkerheden blive kompromitteret. En bande, der er sat 20 centimeter forkert, kan forårsage styrt.”

Udover Hadsten Gade Grand Prix har Kim Knudsen været involveret i afviklingen af cykelløb i Hammel i 10 år. Han har også været med, da DM i landevejscykling blev afholdt i området i 2012. Han er også ansvarlig, når Lions Hvorslev afholder løb i Ulstrup. Ifølge ham er det ikke alle, der kan planlægge eller opsætte en rute.

Hadsten Gade Grand Prix har været professionelt afholdt siden 1993, men i 2015 overtog Hammel Cykle Klub afviklingen. I 2019 gik de sammen med Hadsten Sport, Event & Kultur om opgaven, da de ikke kunne løfte den alene.

Kim Knudsen forklarer: “Vi havde problemer med at finde samarbejdspartnere i Hadsten, da vi er en cykelklub i Hammel. Vi ved meget om at lave cykelløb, og i Hadsten ved de meget om at lave events.”

Nu står Hadsten Sport, Event & Kultur for at skaffe udstyr, forplejning og fanzone, mens Hammel Cykle Klub står for alt det tekniske. Dette inkluderer at sørge for, at tilskuerne ikke står i vejen under løbet, registrering af resultater og koordinering med ryttere og dommere. Og selvom det er hårdt arbejde, er Kim Knudsen og hans kolleger klar til at gøre det igen næste år.

“Vi er en lille gruppe fra Hammel Cykle Klub, der synes det er sjovt, selvom det også er meget arbejde. Hver gang vi siger, at nu gider vi ikke mere, så står vi klar igen næste år,” siger han.