”Sindssygt stærkt” felt til årets Hadsten Gade Grand Prix

Hadsten Gade Grandprix

Torsdag d. 11. august bliver der efter 2 års Corona-pause igen kørt gadeløb i Hadsten, med den ikoniske Søndergade-bakke (400 meter af 7 %) som centrum for det, som den firfoldige Tour de France-vinder Chris Froome har kaldt – ”Without a doubt the hardest Criterium in the world”.

I år i en ny konstruktion, hvor det er den nyskabte forening Hadsten Sport, Event & Kultur, som står som arrangør, med samarbejdspartnere som Hammel Cykle Klub, Hadsten Kultur- & Idrætscenter og Lindbert Sport. Skabelsen af en forening bag cykelløbet, er kommet på baggrund af at Hammel Cykle Klub, som de seneste udgaver har stået for løbet, ikke har ønsket at stå alene med ansvaret fremadrettet, men gerne byder ind med hjælp, sparring og know-how omkring afviklingen af løbet.
Derfor er det en forening, hvis formål bl.a. også bliver at skabe events indenfor kultur og sport i Hadsten og omegn, som samtidig vil kanalisere midlerne ud i det brede foreningsliv efter afviklingen af diverse events i fremtiden.

Hadsten Gade Grand Prix bliver første event i de kommende år, som en årlig tilbagevendende begivenhed og det starter med et ”brag” fortæller løbsdirektør Simon Olsen.
”Som jeg har nævnt i lang tid, har der aldrig været større basis for at skabe et gadeløb i Favrskov, Hadsten.
Vi har 24 danske World Tour ryttere, hvilket er rekord. Vi samler UCI-sejre på samlebånd med bl.a. de ryttere, men også vores utrolig stærke konti-hold i Danmark, samt danskebesætningen på det norske hold Uno-X.
Vi ligger historisk højt på nations-verdensranglisten som nummer 4 og cykelfeberen raser i Danmark efter en vanvittig flot Grand Depart med Tour de France i Danmark i denne sommer. At det så bliver krydret med 4 danske etapesejre, en prikket trøje og den samlede sejr oveni til Jonas Vingegaard, er helt vildt og vi kan mærke folk vil til cykelløb og se nogle af de danskere tæt på”, fortæller Simon og fortsætter om feltet til årets løb.
”5 danske World Tour ryttere, 1 stagiaire-rytter på World Touren, 3 ud af de 4 bedste danske cykelhold, og et samlet felt på 60 ryttere til et gadeløb i Hadsten, det er vanvittigt stærkt.
Vi taler om ryttere med VM-titel, OL-guld, etapesejre i Tour de France og Vueltaen, stribevis af etapesejre i World Tour løb og enormt mange UCI-sejre over de seneste år, på cv’et til de ryttere som stiller til start. Der er lagt op til et festfyrværkeri af cykelløb på den time som løbet varer, plus 5 omgange”, udtaler løbsdirektøren.

På startlisten står bl.a. Mads Pedersen, Michael Mørkøv, Andreas Kron som alle deltog i det nyligt overståede Tour de France, hvor Mads Pedersen tog en etapesejr og Andreas Kron en flot 4. plads på 8. etape og måske kun en uheldig punktering fra en etapesejr på 15. etape.
Med Johan Price Pejtersen og Asbjørn Hellemose også på startlisten som World Tour ryttere også, er det også fremtidens navne der kommer til Hadsten, ligesom Kasper Andersen med stagiaire kontrakter på UAE Team Emirates resten af sæsonen også bliver det.

Der er også lokalt snit over Asbjørn Hellemose, som er født og opvokset i Galten lidt syd for Favrskov, men har kørt i Hammel Cykle Klub i sine unge dage. Herudover er en af favoritterne til løbet helt lokale Jeppe Pallesen, som i 2019 blev nummer 3 i løbet og har vist storform op til løbet med en samlet 2. plads i et større fransk etapeløb.
Det er da også noget løbsdirektøren har en drøm om, at se Jeppe Pallesen med i opløbet om sejren.
”Ønsketænkning kunne jo være at det var Mads Pedersen, Asbjørn Hellemose og Jeppe Pallesen der var en trio samlet ind på Søndergade-bakken på sidste omgang og skulle kæmpe om sejren i løbet. 
Det er fedt at vi også har en helt lokal rytter, der nærmest er opvokset på den ikoniske Søndergade-bakke, som er en af favoritterne til at tage sejren i løbet”, udtaler Simon.

Forventer mange tilskuere
Løbsdirektøren forventer også et stort fremmøde til løbet, som de sidste 2 år er blevet aflyst som følge af Corona-pandemien.
”Vi har over 550 indtil videre der har købt billet til fanzonen, 450 med spisning. Det er 3-4 gange så mange som sidste løbet blev afviklet. Hvis det gør sig gældende ude på ruten også, så kan vi se frem til 8-10.000 tilskuere til løbet, hvilket er helt vildt i År 1 for vores vedkommende med at arrangere løbet.
Cykelfeberen raser i Danmark, og det kan vi også mærke, ligesom vi kan mærke mange rundt i byen og området, som snakker meget genopblomstringen af Hadsten Gade Grand Prix, så vi forventer et rigtig flot tilskuertal i år. Vi glæder os enormt meget til at byde alle velkomne til en aften i cykelsportens tegn i Hadsten”, slutter løbsdirektøren af.

18:15 starter det åbne licensløb for Junior, C-D ryttere og Masters-klasserne, hvor der er meldt over 40 ryttere til i skrivende stund.
19:30 starter Eliteløbet, hvor der indtil videre er 60 ryttere meldt til.

Facts om Hadsten Gade Grand Prix:
 – Kørt siden 1993
 – Vindere som Bjarne Riis, Jakob Fuglsang, Lars Bak, Frank Schleck og Søren Kragh Andersen
 – Over 250.000 tilskuere har i årenes løb overværet løbet
 – 1400 meter rundstrækning køres 1 time + 5 omgange
 – Søndergade-bakken er 400 meter lang og stiger i gennemsnit med 7 %
 – Hovednavnene i 2022 er Mads Pedersen, Michael Mørkøv, Andreas Kron, Johan Price Pejtersen og Asbjørn Hellemose fra World Touren
 – 3 danske kontinental-hold deltager – Coloquick, Riwal og Restaurant Suri – Carl Ras
 – +60 ryttere til start i Eliteløbet
 – 50 ryttere til ”Det Åbne Løb” for Juniorer, C, D og Master A, B, C ryttere
 – Arrangeres i 2022 af foreningen Hadsten Sport, Event & Kultur