Sprintertalentet Alexander Salby er klar til Hadsten Gade Grand Prix

Sprintertalentet Alexander Salby er klar til Hadsten Gade Grand Prix

Vi er stolte over at kunne meddele, at vi hos Hadsten Gade Grand Prix har indgået en aftale med den 25-årige sprinter Alexander Salby, der vil deltage i dette års løb.

Alexander Salby er en del af det belgiske UCI kontinentalhold Bingoal og har allerede i år markeret sig ved at vinde 7. etape af det Gabonske etapeløb La Tropicale Amissa Bongo, det højest rangerede UCI løb i Afrika. Han har også vist sit værd ved at blive nr. 3 i Fyen Rundt, lige efter Nicklas Amdi Pedersen, som også vil være at finde i Hadsten i år. Alexander opnåede en 9. plads ved Veenendaal Classic, som blev vundet af Dylan Grooneweegen.

“Alexander er en cykelrytter, der virkelig giver den gas,” udtaler vores formand, Anders G. Christensen. “Vi ser frem til at se, hvordan en sprinter som ham vil klare Søndergadebakken.”

Sprintere har ofte været med til at forme løbet, da de er i stand til at skabe et tryk og til tider også får held med et udbrud, der åbner løbet. Vi har set sprintere i toppen af resultatlisten i Hadsten før. I 2007 vandt Matti Breschel løbet med en anden sprinter, Michael Mørkøv, på fjerdepladsen, og i 2018 vandt Rasmus Bøgh Wallin løbet.

“Vi mener, det er vigtigt at invitere nogle af de mindre kendte, men meget talentfulde unge ryttere til løbet. Vi har gjort det før, og flere af de helt store stjerner har kørt gadeløbet her i Hadsten, før de slog helt igennem på den internationale scene. Måske er Alexander Salby den næste,” forudser Anders G. Christensen. I 2018 deltog Jonas Vingegård i Hadsten Gade Grand Prix, da han som ungt talent kørte på kontinentalholdet Coloquick og landede en 7. plads.

Det bliver også et løb for revancher

Sidste år blev Mads Pedersen nr. 2 efter Jeppe Aaskov Pallesen, og ved DM i linjeløb blev Mattias Skjelmose nr. 1 foran Magnus Bak Klaris. Mon ikke alle fire mener, de har interne opgør, der skal revancheres?

Vi glæder os til at se det!