Tour-etapevinder og tidligere verdensmester kommer til Hadsten

Hadsten Gade Grandprix

Han er Danmarks mest vindende cykelrytter i 2022 med 7 sejre indtil videre, og tidligere i Juli kom den største på 13. etape af Tour de France, og så er han Danmarks eneste verdensmester i linjeløb for herre elite nogensinde, tilbage fra 2019 fra det episke verdensmesterskabsløb i Yorkshire – Mads Pedersen.

Mads Pedersen kører til daglig for Trek-Segafredo og vil dermed være den 3. World Tour rytter der kan skrives på startlisten til Hadsten Gade Grand Prix, sammen med Asbjørn Hellemose og Michael Mørkøv – men formentligt ikke den sidste.

Efter et lidt svært 2021, har han virkelig fundet formen og niveauet i 2022, og har med sejre i bl.a. Paris-Nice, Kuurne-Brussels-Kuurne, Tour de la Sarthe x 2, Tour of Norway, Fyen Rundt og så 13. etape i Tour de France, virkelig været afgørende i at Danmark lige nu ligger historisk højt på nationsranglisten over de bedste lande i verdenen (Nummer 4).
Oveni etapesejre i Tour de France kørte han også to 3. pladser hjem, samt en flot 6. plads på den indledende enkeltstart i København, så havde det ikke lige været for en vis Jonas Vingegaard, havde Mads Pedersen formentligt sammen med Magnus Cort været Touren’s store danskere alene.

At Mads Pedersen kommer til Hadsten Gade Grand Prix er noget som glæder løbsdirektør Simon Olsen.
“Mads er super karismatisk og helt lige ud af posen, og så er han jo helt vanvittig på en cykel. Altså vi snakker om den danske rytter der har flest sejre i sin professionelle karriere som stadig er aktiv – 26 professionelle UCI-sejre – og han er kun 26 år, så han bejler kraftigt til at slå Rolf Sørensens rekord (56 sejre) når vi ser 10 år ud i fremtiden.
Han vandt et episk VM-løb, men allerede året forinden sad hele cykelverdenen med åben mund og polypper, da han blev 2’er i Flandern Rundt, måske det hårdeste monument overhovedet, i sin debut efter 90-100 km i udbrud foran favoritterne”, fortæller Simon Olsen og fortsætter.
“Så at vi kan trække en kapacitet som Mads Pedersen til Hadsten, er helt unikt, i min optik måske Danmarks bedste cykelrytter, hvis vi tager Grand Tours væk, hvor Vingegaard jo nok er lidt bedre på den front.
Oveni er Mads integreret i ungdomsarbejdet i dansk cykling og kender sin rolle som forbillede, og derfor har ejerandel i Restaurant Suri – Carl Ras, for at være med og give noget tilbage til de unge ryttere som ser op til netop ham. Det er unikt og enormt flot”, slutter Simon af.

Mads Pedersen vil man kunne møde i fanzonen inden løbet, hvor han vil være klar til interview, autografer og billeder. Du kan købe din billet til fanzonen her.

For mere information eller kommentarer kontakt Simon Olsen på 4113 8482.